Kakel och Klinker

Tidlöst kakel och klinker

Kakel och klinker är inte bara ett praktiskt och tåligt material utan även tidlöst. När det gäller kakel och klinker så finns det också otaliga varianter av färger, former och mönster. Följ dagens trender eller välj det klassiskt vackra.

HEM / PRODUKTER / Kakel och Klinker

Vi på Stensätt jobbar med några av Sveriges främsta grossister inom kakel & klinker men vi har även egen direktimport från några av Europas äldsta och finaste kakel & klinker-fabriker. Oavsett vad du letar efter så har vi något som passar alla.

Kakel är gjort av glaserat lergods. Kakel används endast till väggar inomhus. Plattorna bränns i ugnar vid 800-900 grader. Kakel är underhållsfritt i den meningen att de aldrig ska efterbehandlas med polish eller liknande

Klinker eller golvplattor är gjorda av glaserat eller oglaserat stengods. Plattorna bränns en gång i ugn vid temperaturer mellan 1150 och 1250 grader. Den höga temperaturen göra att klinker blir hårt rakt igenom. Klinker är ett slitstarkt material och kan användas både som golv och vägg i privata och offentliga miljöer. Även plattor till pooler, storkök, fasader utomhus görs som klinker.

Granitkeramik är plattor av hårdare kvalitet och låg vattenabsorption och rekommenderas för alla ytor, både ute och inne. Används ofta på golv i offentlig miljö tack vara dess goda motståndsförmåga mot nötning. Finns oglaserade eller glaserade. Granitkeramik är frostbeständig och kan därför med fördel läggas utomhus.

STENSÄTT AB

Adress Gottorpsgatan 14, Linköping

 info@stensatt.se

ÖPPETTIDER

Måndag - Torsdag: 10.00 - 18.00
Fredag: 10.00 - 16.00 
Lördag: 10.00-13.00

CERTIFIERINGAR

”logo” ”logo”

© Stensätt AB  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart